Substitut (#1) – L. I. White

L-qTCwAAQBAJ

Synopsis:
Într-o societate îmbătrânită şi workoholică, obsedată de cifre şi statistici, care a inventat centrul de naşteri de unde oamenii pot să işi cumpere copii, Rena este mamă de meserie. Are doar 19 ani şi o cuprinde panica gândindu-se la experienţa infiorătoare de a naşte din nou fără a fi cu adevărat mamă. Va reuşi să evadeze din centrul acela toxic? Va reuşi să scape de santinele? Va reuşi Rena să simtă ca traieşte cu adevărat lângă bărbatul de care s-a îndrăgostit şi să îşi construiască propriul destin? Sau este doar naivă gândindu-se că va putea să demonstreze că nu este aşa cum se simte – vulnerabilă si incapabilă sa se adapteze lumii reale, dependentă, subjugată rolului prestabilit de societate.

Părerea mea:
Când mi s-a atras atenția de existența acestui roman nu știam la ce să mă aștept, dar ideea m-a intrigat și am zis să îi dau o șansă. O puteți găsi în prezent gratis pe Google Play.
Am rămas foarte plăcut impresionată de carte și parcă mă așteptam să nu aibă un final, ci mai degrabă să promită o continuare, ceea ce s-a și întâmplat. Nu se specifică foarte clar acest lucru, dar nu avem un final propriu-zis de care să fim mulțumiți și suntem lăsați în aer, ceea ce m-a făcut foarte curioasă. Cred totuși că ar mai fi mers câteva pagini. 😀

Aceasta este povestea Renei, o tânără dintr-o societate distopică în care oamenii sunt obsedați de muncă și nu mai au timp să se bucure de viață sau să își creeze una în adevăratul sens al cuvântului. Toate lucrurile de care au nevoie le pot procura cu bani, inclusiv copiii, pe care îi cumpără de la un centru care se ocupă tocmai de așa ceva: cresc tinere care să nască cei mai frumoși și sănătoși copii pe care apoi îi vând la cel mai mare preț. Este ceva înspăimântător, dar nu imposibil într-o asemenea lume dezmembrată.

După o perioadă cumplită de criză și foamete, oamenii s-au speriat atât de tare încât au înființat un sistem în care toată lumea muncește și consumă foarte putin, lucru destul de greu de imaginat în ziua de astăzi, dar perfect plauzibil într-un viitor ipotetic.
Stilul autoarei/autorului este destul de simplu, însă cu descrieri ce surprind foarte bine stările personajelor și universul înconjurător, deși sper ca în următorul volum (dacă va exista unul) să găsesc mai multe informații despre regim și restul țării.

Rena este una dintre mamele de la centrul de nașteri și după prima sa naștere ceva în interiorul ei se schimbă. Spre deosebire de celelalte, ea nu poate să renunțe pur și simplu la copilul ei și acest nou sentiment este un trigger pentru ea, realizând că lucrurile nu sunt atât de perfecte pe cât le prezintă directoarea centrului. În plus, tot în această perioadă întâlnește pentru prima dată un bărbat (ele erau însămânțate artificial) și prezența lui o pune față în față cu noi provocări și sentimente de care nu poate profita în mediul în care se află. Ce este de făcut în asemenea condiții? 🙂


Din punctul meu de vedere povestea are foarte mult potențial și sunt foarte curioasă de ce s-ar putea întâmpla în continuare. I-am dat 5 stele/5 tocmai din acest principiu și sper să nu fiu dezamăgită. Imediat ce o să aflu mai multe o să transmit informațiile mai departe dacă sunteți interesați. Pe curând. :*

Rating:
Recenzie ”P.S: Te iubesc” by Cecelia Ahern + Film
5 fluturași din 5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s