Îngerul întunecat (Orașul îngerilor #1) de Mihaela Strenc 

Synopsis:
De milenii, Veghetorii îi apără pe oameni de strigoi și de creaturile lumii de dincolo. Ana ignoră regulile ce le obligă pe Veghetoare să-și aleagă tineri la fel ca ele și intră într-o relație cu un bărbat fermecător, dar cu un trecut întunecat. Iubitul ei ascunde însă un secret care o va pune față în față cu cele mai negre coșmaruri ale ei. Acesta este în realitate fiul conducătorului, un Veghetor care a fost izgonit din familie după ce s-a aflat că s-a dedat unor practici interzise. Dar asta nu e cea mai mare problemă a Anei…

Părerea mea:
Aceasta este povestea Anei, o tânără ce duce o existență simplă într-o lume rece și plină de mister. Părăsită de iubitul alături de care trăise cei mai frumoși 5 ani din viața sa și distrusă de mărturisirea acestuia că nu a iubit-o niciodată, Ana se afundă în depresie până când prietenele ei iau atitudine și încearcă să o scoată din această stare. Astfel îl întâlnește pe Alex, un tip deosebit de frumos și extrem de direct pentru care dezvoltă o atracție nesănătoasă.

Zilele Anei devin din ce în ce mai tulburi odată ce se apropie mai mult de Alex, cu vise înfricoșătoare și episoade dubioase între vis și realitate, dar acesta nu observă schimbările ce au loc în interiorul ei, de aceea Ana nu mai știe ce să creadă. Oare își pierde mințile?

Apar și câteva probleme în relația lor, de diverse naturi, dar un lucru este sigur: Alex ascunde ceva important și Ana încearcă să fie rațională și să descopere despre ce este vorba. Nu e însă pregătită de acest adevăr…

Cartea este împărțită pe două părți, fiecare cu aproximativ 20 de capitole destul de scurte. Preferata mea este prima parte, deoarece în cea de-a două lucrurile au devenit puțin confuze și nu am înțeles anumite treceri de la o scenă la alta. Deși aflăm câte ceva despre creaturile care amenință omenirea și rolul Veghetorilor în această poveste, trebuie să spun că nu a fost de ajuns pentru mine. Încă există lucruri care nu au fost explicate și sper ca volumul următor să mă lămurească. Intră în scenă și o serie de elemente fantasy care au primit alt rol precum strigoii, dar și altele noi: Veghetorii, orbiurile și alte ființe demonice, care mi-au amintit puțin de seriile Instrumente mortale de Cassandra Clare și Academia vampirilor de Richelle Mead.

Desigur nu pot să nu discut și despre copertă. Aceasta nu este chiar pe gustul meu, de obicei mă feresc de cele care prezintă chipuri deoarece îmi dau impresia unui catalog de cosmetice și nu prea au legătură cu subiectul în sine, dar am învățat să trec peste acest aspect și să mă bucur de conținut.

Per total a fost o lectură ușoară, rapidă și interesantă pe care probabil aș fi terminat-o într-o zi dacă m-aș fi ambiționat. Mi-au plăcut personajele, mai puțin Silvia, dar acesta cred că era și scopul ei principal. Ea este una dintre „prietenele” Anei, dar la fiecare apariție își manifestă interesul față de Alex și devine extrem de enervantă pe parcurs. Nu știu cum are prietene o asemenea ființă fără limită.

Ana se lasă uneori prea ușor manipulata și lucrul acesta nu mi-a plăcut prea mult, dar consider a fi un rău necesar pentru a putea evolua pe parcurs. În aceeași ordine de idei, Alex este un bărbat cu o personalitate puternică și este genul de bărbat care atrage toate privirile, dar în spatele ochilor săi frumoși se ascund multă suferință și disperare. Mi-a fost simpatic, în ciuda faptului că nu am avut încredere foarte multă în el.

Așadar pot să spun mi-a plăcut destul de mult cartea, motiv pentru care a primit de la mine 4 fluturași din 5. V-o recomand cu drag dacă sunteți fani ai genului fantasy sau dacă v-a stârnit interesul recenzia mea. Eu una abia aștept continuarea și să aflu ce s-a mai întâmplat cu aceste personaje. V-am pupăcit. 😙
NB: Țin să menționez că am primit această carte pentru recenzie, dar nu am fost influențată în aprecierea ei.

Citate: – curând 

Nota mea:

4 fluturași din 5

Reclame

Un gând despre ”Îngerul întunecat (Orașul îngerilor #1) de Mihaela Strenc 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s