Orașul pustiu (Miss Peregrine #2) de Ransom Riggs 

Synopsis:
3 septembrie 1940 este ziua în care zece copii deosebiţi încearcă să se salveze de o armată de monştri. Miss Peregrine este singura care îi poate ajuta, dar ea este captivă în corpul unei păsări. Extraordinara aventură începută în volumul anterior din seria Miss Peregrine continuă într-o călătorie plină de neprevăzut pentru Jacob Portman şi noii săi prieteni. Fără altă soluţie, copiii pornesc către Londra, oraşul în care s-ar putea afla singura lor salvare, sperând să găsească acolo leacul care să o vindece pe Miss Peregrine. Pe străzile distruse, cu ferestrele clădirilor întunecate ca nişte ochi fără vedere, pericolul pândeşte la fiecare colţ. 

Ca un adevărat magician, Ransom Riggs se foloseşte şi de această dată de fotografii vechi, care completează şi pun în valoare fascinanta poveste a copiilor deosebiţi.

Părerea mea:
De îndată ce am terminat prima carte a copiilor deosebiţi abia așteptam să descopăr unde mă vor mai purta aventurile lor, iar spre fericirea mea nu a trebuit să aștept prea mult, deoarece am fost plăcut surprinsă de cei de la Editura Art, care mi-au trimis cartea foarte repede. Eu vă invit să o citiți înainte de a afla părerea mea despre acest volumul 2 pentru a nu fi luați prin surprindere de detaliile pe care le voi da în continuare. Enjoy!

După cum știți, la finalul primului volum Miss Peregrine rămâne blocată în formă de pasăre și nu își poate ajuta copiii, iar Jacob hotărăște să își părăsească părinții și căminul pentru a le oferi noilor săi prieteni o șansă în această periculoasă călătorie. Nu o să vă relatez în amănunt ceea ce am descoperit, dar o să vorbesc puțin despre personajele care apar din când în când în calea lor și care este rolul lor. Încă o dată am fost plăcut impresionată de formatul cărții, de aspectul îngrijit, de pozele minunate care dau farmec poveștii, de mirosul aparte de vechi pe care este imposibil să nu îl remarci. Nu știu dacă aceasta a fost intenția, dar pentru mine a fost un lucru important. 

Așa cum am fost obișnuiți, avem parte de multe momente pline de acțiune, de surprize și răsturnări de situație, de personaje neobișnuite pe care le descoperim și prin intermediul pozelor din interiorLucrurile sunt puțin mai fanteziste decât în primul, mai ales fiindcă avem de-a face cu un câine vorbitor cu pipă și ochelari pe nume Addison MacHenry, cu Mârâilă și emu-rafa. Pentru mine a fost cam mult, de aceea am făcut abstracție de acest episod, dar restul aventurilor au fost extrem de incitante, iar finalul este partea mea preferată.  

Am avut parte și de această dată de niște descrieri deosebite, mai ales a orașului pustiu și a doua jumătate a cărții devine cu siguranță mai interesantă. Personajele noastre principale se maturizează, sunt mai unite, în plus ajungem să îi cunoaștem mai bine, iar acest lucru mi-a plăcut mult. Jacob are mai multă încredere în capacitățile sale și prinde mai mult curaj, iar ceilalți nu se lasă mai prejos. Sunt sigură că autorul mai are câțiva ași în mâncă. 🙂

Din nou, am sperat să întâlnesc un pic mai mult mister și să simt măcar o picătură de teamă în momentul în care citeam cartea, dar nu s-a întâmplat, motiv pentru care am rămas oarecum dezamăgită. Deși această serie se adresează mai mult tinerilor, copiilor, decât unui public matur, am găsit elemente care să îmi capteze atenția și să mă distreze. Ca un experiment, o să le dau mai departe surorii mele să le citească, deoarece sunt foarte curioasă ce impact o să aibă asupra ei, ținând cont că are o altă vârstă. 

Nota mea rămâne aceeași, aceea de 4 fluturași și trebuie să spun că sunt curioasă să văd ce se întâmplă mai departe cu acești copii deosebiți.

Vă recomand cartea dacă v-a plăcut primul volum, dacă sunteți și voi entuziasmați de aceste noi peripeții și dacă doriți să aflați ce s-a mai întâmplat cu personajele noastre. Vă pup!

Nota mea:

 

Note

4 fluturași din 5

Citate:

„Și așa ne-am apropiat încet-încet de țărm, cu ceața mereu pe urmele noastre. Tentaculele ei lungi, cenușii, ca degetele unei fantome, păreau că vor să ne tragă înapoi. De parcă nici insula n-ar fi vrut să ne dea drumul.”

„Mă plimbam pe malul apei și încercam să-mi imaginez cum mă vedeau noii mei prieteni sau, mai bine zis, cum voiam eu să mă vadă: nu ca pe Jacob, puștiul care și-a rupt cândva glezna, alergând după mașina vânzătorului de înghețată sau care, la dorința tatălui său și împotriva voinței lui, a dat probe și a eșuat de trei ori, încercând să intre în echipa de atletism a școlii, ci ca pe Jacob, cercetătorul umbrelor, interpretul miraculos al unor dureri de stomac dubioase, cel care era capabil să vadă și să ucidă monștri adevărați în carne și oase – și tot ce-ar fi putut pune în pericol de moarte grupul nostru vesel de deosebiți. „

Ransom RiggsDespre autor: 
Ransom spune despre sine că îi plac poveştile. Îi place mai ales să le spună, folosindu-se uneori de cuvinte, alteori de imagini. De cele mai multe ori de amândouă.

A început să scrie în copilărie, pe o veche maşină de scris, o vreme fiind preocupat doar de asta. Apoi, la un Crăciun, a primit cadou un aparat foto şi a devenit obsedat de fotografie. Într-o zi a dat împreună cu prietenii lui peste o cameră video pe jumătate funcţională şi au început să facă filme, cu ei înşişi personaje. De atunci a rămas îndrăgostit de fotografie, cinematografie şi scris.

A absolvit Kenyon College, unde a studiat literatura şi obţinut o diplomă în literatură engleză.

După absolvire a urmat cursurile facultăţii de film din cadrul Universităţii South California din Los Angeles.

Ani buni a lucrat ca scenarist întreţinând în acelaşi timp şi o rubrică online pe mentalfloss.com şi contribuind la apariţia câtorva cărţi pe care aceştia le-au publicat la Harpercollins. De aici până la succes n-a mai fost decât un pas. Quick Book i-au oferit oportunitatea propunându-i o colaborare în urma căreia a apărut titlul Sherlock Holmes Handbook. Dar marele succes avea să-l cunoască odată cu publicarea trilogiei Miss Peregrine apărute integral la Editura Art.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s