Bookish Buzzwords

Bună, dragilor! Mi-a fost foarte dor să revin pe blog, dar cred că acest entuziasm nu se poate transpune prea bine în scris, mai ales din moment ce mi-am pierdut din exercițiu. Încă nu am un program stabilit, dar lucrez la acest lucru. Pentru astăzi am pregătit un articol despre 5 cuvinte cheie care mă determină pe mine să cumpăr o carte, idee ce mi-a fost propusă de Elena (Ce citește Elena). Mulțumesc frumos!

Reading...alas, it is becoming a lost art

Există foarte multe subiecte care mă atrag atunci când vine vorba de cărți, deoarece sunt pregătită în orice moment să învăț lucruri noi, dar dacă trebuie să aleg doar 5 acestea sunt:

 1. O eroină periculoasă. Într-adevăr este atractiv să citești povești despre bărbați capabili să depășească toate obstacolele, dar mi se pare și mai palpitant când toate acestea sunt îndeplinite de o femeie. Ex. Katniss Everdeen din Jocurile Foamei, Rose Hathaway din Academia Vampirilor, Karou din Născută din Fum și Os.
 2. Boli de natură psihiatrică. Studiind medicina în ultimii șase ani m-a determinat să citesc cărți care discută afecțiunile despre care am tot învățat, iar când am studiat psihiatria ceva a făcut clic. Este un domeniu în care există foarte multe întrebări la care nu avem răspunsuri și o carte bună poate să atingă idei foarte interesante. Ex. Mințile lui Billy Milligan de Daniel Keyes, Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată de Cristina Nemerovschi.
 3. Țări asiatice. Încă din clasa a VIII-a când am început serialele taiwaneze și apoi japoneze, coreene și chinezești am devenit interesată de cultura și tradițiile lor. Ex. Pictorița din Shanghai de Jennifer Cody Epstein, Memoriile unei gheișe de Arthur Golden.
 4. Gemeni. Nu știu de ce anume, dar cel mai probabil este vorba despre legătura pe care gemenii o au de la naștere până la finalul vieții și cum interacționează ei. Ex. Copie la indigo de Alice Sharpe, Dublura de Tess Gerritsen.
 5. Călătorie. Orice aventură este bine-venită din punctul meu de vedere și îmi dă o stare de bine și o dorință să pornesc la drum. Ex. Marea călătorie a lui Amy & Roger de Morgan Matson și Love & gelato: Vacanță la Florența de Jenna Evans Welch.

Vouă ce anume vă atrage atenția la cărți?

XOXO,
Diana

Reclame

2 gânduri despre ”Bookish Buzzwords

  • dianalovesbooks zice:

   Mersi! Da, vreau să revin și pe Youtube, dar momentan nu am avut cum să filmez. Poate în următoarele zile. 😊 Islanda mi se pare foarte interesantă și până acum nu am citit prea multe cărți cu acțiunea acolo. Spor la cumpărături! 😁

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s