The Rose and the Dagger (#2) de Reneé Ahdieh | Recenzie

23308084

Synopsis (Goodreads):
The darker the sky, the brighter the stars.

In a land on the brink of war, Shahrzad is forced from the arms of her beloved husband, the Caliph of Khorasan. She once thought Khalid a monster—a merciless killer of wives, responsible for immeasurable heartache and pain—but as she unraveled his secrets, she found instead an extraordinary man and a love she could not deny. Still, a curse threatens to keep Shazi and Khalid apart forever.

Now she’s reunited with her family, who have found refuge in the desert, where a deadly force is gathering against Khalid—a force set on destroying his empire and commanded by Shazi’s spurned childhood sweetheart. Trapped between loyalties to those she loves, the only thing Shazi can do is act. Using the burgeoning magic within her as a guide, she strikes out on her own to end both this terrible curse and the brewing war once and for all. But to do it, she must evade enemies of her own to stay alive.

The saga that began with The Wrath and the Dawn takes its final turn as Shahrzad risks everything to find her way back to her one true love again.

Părerea mea:
Dacă nu ați citit recenzia mea despre primul volum o puteți face aici, apoi reveniți să discutăm mai multe despre volumul 2. De îndată ce am terminat cartea și am văzut că nu a apărut încă în limba română m-am hotărât să nu mai aștept și să mă apuc de continuare în engleză. Trebuia neapărat să aflu ce s-a întâmplat cu Seherezada și Khalid, our beloved heroes. Dacă ați citit Urgia și zorile știți că (spoiler!!!) Seherezada a plecat de la castel cu vechiul ei prieten Tariq pentru a se salva și astfel îl lasă în urmă pe soțul ei. Dar noul loc unde ajunge este plin de dușmani care doresc să îl ucidă pe Khalid sau să îi facă ei rău pentru a-l răni pe acesta. Între timp, avem plăcerea să o cunoaștem mai bine pe Irsa, sora ei și pe cei doi prieteni de nădejde ai lor, Tariq și Rahim. 

Cartea este plină de comploturi, de trădare, minciuni și noi alianțe, iar personajele noastre au dificultăți în a alege în cine să aibă încredere. Nimic nu este ceea ce pare și pentru unii dintre ei este ușor să se piardă pe sine în căutarea puterii și pierd din vedere ceea ce este important. 

Khalid este mai aproape ca niciodată să devină bărbatul de care are nevoie Seherezada și un conducător bun al ținutului său. Caracterul lui este mult mai plăcut și strălucește în întunericul ce domină pretutindeni. 

Nu pot uita și tristețea din momentele mai puțin fericite ale cărții, când am plâns, afectată de evenimente și de ceea ce înseamnă ele pentru personajele noastre. M-am simțit cu adevărat atașată de ele și fiecare lovitură asupra lor am simțit-o și eu. 

Multe lucruri putem învăța din aceste cărți, dar cea mai importantă lecție este că există întotdeauna iertare pentru cei care o caută, iar pentru persoana potrivită suntem capabili de orice, chiar și de a ne transforma întrega existență pentru a o primi cu brațele deschise. 

V-o recomand cu drag și abia aștept să apară traducerea și la noi.
Renee Ahdieh
Despre Renee Ahdieh:

Renée Ahdieh este absolventă a Universității Carolina de Nord, Chapel Hill. În timpul liber, îi place să danseze salsa și să colecționeze pantofi. Este pasionată de toate rețetele culinare care conțin curry, de baschet, dar și de salvarea câinilor. Primii ani de viață i-a petrecut într-un apartament dintr-un zgârie-nori din Coreea de Sud. Drept urmare, adoră să fie cu capul în nori. Locuiește în Charlotte, Carolina de Nord, SUA.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s