5 podcasturi pe care le ascult și recomand

Bună, dragilor! Astăzi vreau să vă prezint podcasturile pe care le urmăresc și câteva informații despre ele pentru a vă face o idee. Este o întreagă lume despre care nu știam nimic.

În ultimul an am devenit dependentă de căști și nu mai plec nicăieri fără ele, mai ales de când relația cu formatul audio s-a îmbunătățit. Am reușit să ascult astfel și alte lucruri, pe lângă muzica de obicei. M-am folosit de abonamentul gratuit de la Scribd pentru a face rost de tot felul de cărți audio și foarte curând am ajuns și la podcasturi. Am început în primul rând cu cele literare pentru că erau exact ce aveam nevoie și mai apoi am încercat și altele. Am fost tare uimită de ce am putut găsi.

1. Books Unbound.

Acesta este podcastul a două booktuberite din Canada pe care le urmăresc de mult și pe care probabil le cunoașteți: Ariel Bissett și Raeleen Lemay, început în anul 2019. Deși nu se potrivesc întotdeauna cu gusturile mele literare și Ariel este în prezent preocupată de mult mai multe lucruri decât cititul, entuziasmul lor este molipsitor și prietenia lor mă face să îmi doresc să revin și eu în Booktube-ul românesc. De asemenea ele creează Books Unbucket, o porțiune a podcastului care este accesibilă doar celor care sunt membrii ai Patreonului lor și care le susțin financiar prin donații. Cu siguranță vă vor binedispune!

2. Reading Glasses

Podcastul l-am descoperit întâmplător anul trecut, căutând activități care să mă relaxeze pe drumul petrecut de acasă spre muncă și înapoi. Lipsa mea din mediul online se datorează în principal volumului mare de muncă și energie pe care sunt nevoită să le îndrept spre activitatea mea profesională și sunt nevoită să compartimentez și să iau niște decizii radicale pentru a-mi face viața relativ mai ușoară, că ușoară nu este oricum. Am descoperit de asemenea că nu am întotdeauna chef de cărți audio, iar cărțile fizice au devenit imposibil de cărat după mine datorită muntelui de materiale pe care le port cu mine în prezent. În plus, este din ce în ce mai dificil să mă concentrez pe ceva serios sau să îmi focusez atenția pe un singur lucru, fără să mă macine vreun gând sau vreo grijă, așa că am decis că alegerea sigură și simplă este un podcast. Fetele îmbină dragostea lor pentru film, scris și literatură într-o manieră interesantă și lejeră. Recomandările lor nu sunt neapărat pentru mine, dar cu siguranță de la ele aflu mereu de cărți pe care probabil nu aș fi pus mâna niciodată. Ele se numesc: Brea Grant and Mallory O’Meara și printre activitățile lor se numără și scrisul. Gusturile lor în materie de cărți includ genurile horror, mistery și science-fiction, dar și multe altele. În plus au mereu tot felul de rubrici despre snack-urile perfecte pentru atunci când citești sau sfaturi de a depăși un reading slump. Mereu găsesc ceva interesant la ele!

3. Kalyn’s Coffee Talk

O urmăresc de câțiva ani pe Kalyn pe Youtube, deși anul trecut am vizitat rar canalul ei. Anul acesta însă am dat peste podcastul ei și am ascultat fără întrerupere primele episoade ale ei pe care le dedică dezvoltarii personale. Nu îmi place să împărtășesc cu lumea exterioară acest lucru, însă examenele mă înspăimântă. Așa a fost din facultate, pentru că în liceu nu îmi amintesc să fi întâmpinat asemenea sentimente. Nu la acest nivel cel puțin. În prezent mă pregătesc pentru finalizarea rezidențiatului meu, în dorința și speranța că voi deveni medic specialist și este cea mai mare provocare din ultima perioadă. Cu siguranță nu îmi era dor de această neliniște cu care eram apropiată în facultate. Pentru cei care mă cunosc personal știu că unul dintre motivele pentru care am început blogul și ulterior canalul de Youtube a fost pentru a-mi depăși această temere de a mă expune și de a fi criticată. Speram ca lucrurile să devină mai ușor de suportat, însă mă lovesc în prezent de piedici care nu mă așteptam să mai conteze atât de mult. Astfel am început să caut materiale de dezvoltare personală, lucruri de care nu m-aș fi apropiat anii trecuți, cu gândul că poate este ceva ce îmi poate oferi o perspectivă nouă și soluții pentru ceea ce mă neliniștește. Uneori merge, alteori nu, însă Kalyn este o tipă foarte interesantă și îmi place cum își expune punctele de vedere și de asemenea, cum folosește cărțile pe care le citește ca suport. Are o prezență foarte liniștitoare și mă relaxează atunci când o ascult.

4. The Mind Architect

O altă descoperire relativ recenta este o producție românească, în ciuda titlului. După ce am ascultat ultimul lor episod din sezonul 3 publicat la momentul respectiv, mi-am dat seama că anumite cunoștințe îmi lipsesc pentru a înțelege analogiile lor și că trebuie să încep cu începutul. Ei construiesc totul treptat și introduc noțiuni pe care e posibil să nu le cunoști dacă nu ai deschis niciodată o carte de neuroștiință sau din domeniul psihologiei. Teoriile pe care le descriu aceștia și exemplele lor din viața de zi cu zi te fac să înțelegi cum funcționează creierul nostru și de ce uneori ești sabotat dacă nu înțelegi ce anume ne ghidează și ne motivează. Abia aștept să ascult mai departe și să pun în practică unele dintre sfaturile lor. Este genul de podcast pentru care trebuie să fii odihnit, pentru că fiecare episod este plin de informații și îți pot scăpa anumite lucruri dacă nu ești atent. Dar merită fiecare minut. Vi-l recomand!

5. Pauza de Bine de Cristina Oțel

Deja v-ați obișnuit cu mine și nu va fi o surpriză faptul că am mai descoperit ceva. Episoadele Cristinei Oțel sunt scurte, dar cuprinzătoare și foarte bine puse la punct. Le ascult atunci când am puțin timp la dispoziție și îmi doresc să îl umplu cu folos. Avem parte de sfaturi din toate domeniile, de la dezvoltare personală, la design interior, parenting și multe altele. Din când în când are invitați alături de care vine cu soluții pentru probleme de zi cu zi, lucru care îmi place mult.

Vă place să ascultați podcasturi? Care este preferatul vostru și de ce? Aștept răspunsurile voastre în comentarii, poate cu ocazia aceasta o să îmi oferiți voi șansa să descopăr ceva nou.

O zi frumoasă!

     – D.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Diana Raluca

Book, fashion, lifestyle

love yo shelf

books. diversity. really bad puns.

Reads and Thoughts

Shut up! I'm reading!

AlittleofAll

See the world through the eyes of someone else, things and words that inspire me are here for you.

Book my passion

Schimband gandirea iti schimbi viata...

TeaTime with Lilly

let's have a cup of words

Books and Stuff

Blog despre cărți, viață și povești

Three Raven Feathers

Light is easy to love. Show us your darkness.

Substitut

Roman Distopic de L. I. White

World Of Books Web

Blogul unde iubitorii de cărți se întâlnesc

Ring of Gyges

lumea mea

Devoratorul de cărți

A word is dead when it is said,some say.I say it just begins to live that day.

TraVia.Ro

"Înțelepciunea și inteligența Universului iți stau la dispoziție." – Louise L. Hay

A little place of library called home

“The mountains are calling and I must go.” ― John Muir

Bookcaffe

Citesc, pentru că viața mea nu îmi ajunge - Fernando Pessoa

%d blogeri au apreciat: